Але від цього вони не стають менш привабливими

Наші уявлення про електронний годинник безсумнівно виросли з восьмикутного циферблата легендарних Casio F19W – мрії всіх підлітків 90-х і W780 – ознаки крутизни та доступу до контрабандних товарів. Давайте подивимося на них ще раз. До речі, перші, пластикові, випускаються досі.

Casio F19W  - мрія всіх підлітків у 90-ті
Casio F19W – мрія всіх підлітків у 90-ті
Сучасний варіант легендарних Casio W-780
Сучасний варіант легендарних Casio W-780

Але про Casio ми поговоримо іншим разом докладно, вони варті того.
З тих пір і форма і функціональність електронного годинника змінювалася багато разів (хіба що, не у Casio), але основні позиції залишилися.
Нинішні смарт-годинник або копіюють циферблат класичних механічних або кварцових, або все так же схожі на електроклассіку, в прямокутному або круглому корпусах.

Xiaomi вибрала для включення в свою екосистему другий варіант. Компанія Haylou назвала нову модель свого годинника Solar Smart Watch. Але ані з Сонцем, ані з дизельним паливом вони не мають нічого спільного. Ні сонячних батарей, ні двигуна внутрішнього згоряння. Живляться вони від вбудованого акумулятора і можуть перебувати в працездатному стані без підзарядки до 30 днів. Що ж особливого в цих, на перший погляд одних з величезного ряду китайських смарт-годинників?

Функціонал Solar SmartWatch

Цей годинник цілком міг би бути просто фітнес-трекером, і частково, це так і є, тому що модулів GPS або NFC у них немає, вони не підтримують Wi-Fi, не мають внутрішнього сховища, щоб закачати туди музику і радіомодуля, щоб дзвонити на телефони і смартфони.

Що ж тоді відрізняє їх від інших виробів по 10 доларів, тисячами пропонованих інтернет-супермаркетами?

Але спочатку про загальні риси.

Solar Smart Watch вміють показувати час 😊. Як і належить годинникам, вони оснащені будильником і таймером-секундоміром.

Крім цього, вони виконують практично всі функції Mi Smart Band:

  • Рахують пульс в режимі реального часу;
  • Визначають і моніторять фази сну;
  • Рахують кроки і пройдену відстань;

Крім цього, годинник може визначати і моніторити 12 спортивних режимів активності:

  • біг на свіжому повітрі,
  • ходьба,
  • їзда на велосипеді,
  • скелелазання,
  • велотренажер,
  • йога,
  • біг в приміщенні,
  • веслування,
  • гімнастика,
  • баскетбол,
  • футбол,
  • вільні тренування (турнік, гантелі, віджимання і т.д.).

З тієї чи іншої різницею подібні вимірювання можуть виробляти і інші фітнес-браслети і годинники.

Hailou Solar Smart Watch показують досягнення в різних видах активностей одночасно
Hailou Solar Smart Watch показують досягнення в різних видах активностей одночасно

Тому тепер поговоримо про відмінності.

Solar Smart Watch дозволяє за допомогою додатку налаштувати норми навантажень для кожної з вимірюваних активностей і прогрес виконання тієї чи іншої норми і всі відразу відображається на екрані у вигляді концентричних смужок різного кольору. Виглядає незвично і новаторськи.

Моніторинг дихання і пошук втраченого смартфона в Hailou Solar Smart Watch
Моніторинг дихання і пошук втраченого смартфона в Hailou Solar Smart Watch

Крім цього, смарт-годинник сповіщає користувача про повідомлення месенджерів, соціальних мереж, вхідних дзвінків, SMS і службових зауваженнях смартфона. В тому числі, і відміток планувальника завдань або календаря.

А тепер зовсім унікальні для пристроїв такого рівня якості.

Управління музикою і таймер в Hailou Solar Smart Watch
Управління музикою і таймер в Hailou Solar Smart Watch

Годинник мониторить дихання власника і допомагають скоригувати дихальну активність. За допомогою Haylou Solar Smart Watch можна управляти музикою на смартфоні (що дуже корисна функція в транспорті або при заняттях спортом). Використовуючи годинник, можна знайти смартфон в радіусі 10 метрів. При натисканні на відповідну кнопку смартфон подасть сигнал.

Також на екран виводиться інформація про поточну погоду, що теж дуже корисно. Швидкий доступ до функції секундоміра / таймера доповнює сприятливе враження про цей гаджет.

Що під капотом?

Почнемо із зовнішньої частини. Годинник поміщений в металевий корпус діаметром 1,28 дюйма, що надає йому певну вагу (200 г) і забезпечує безпеку. Під захисним 2,5D склом знаходиться TFT екран, досить яскравий, щоб інформація на ньому була видна і в сонячний день.

Hailou Solar Smart Watch водонепроникний на короткий період
Hailou Solar Smart Watch водонепроникний на короткий період

Рівень захисту IP68 убезпечить годинник від крапель дощу, поту або сліз 😊 під час занять спортом, і навіть від короткочасного падіння в воду (що перевіряти не рекомендується).

Презентабельний зовнішній вигляд і 3 змінних дизайну циферблата дозволяють використовувати Solar Smart Watch і в звичайному житті, в чорній кольоровій гаммі вони підійдуть чоловікам під будь-який костюм, а хромована кромка задовольнить смаки жінок.

Акумулятор ємністю 340 мАг забезпечує до 30 днів роботи в нормальному режимі і 14 днів в режимі постійного моніторингу серцевого ритму.

І, звичайно, як і у всіх пристроїв екосистеми Xiaomi / MiJia , у Haylou Solar Smart Watch є відмінний козир в рукаві у вигляді ціни. Вона становить від 30 до 40 долара в залежності від продавця.

Hailou Solar Smart Watch працює на одній зарядці від 14 до 30 днів
Hailou Solar Smart Watch працює на одній зарядці від 14 до 30 днів

Купити цей чудовий годинник можна як у локальних дилерів (в Україні це АЛЛО), так і в мережевих гіпермаркетах. Я купую на Gearbest, і вже замовив цей привабливий і недорогий смарт-годинник. Коли він прийде, мабуть, ми зробимо огляд «живого» товару і потім розіграємо його в якості призу на нашій сторінці в Фейсбуці.

Чи готові випробувати удачу за лайки і коменти? Ми стежимо за вашими реакціями 😊

А наступною темою для статті в цій рубриці будуть «дорослий» смарт-годинник. Який? Побачите.